foto's-trimsalon-2Behandelingen

Bij Trimsalon de Diva’s kunt u terecht voor de volgende behandelingen:

Borstelen

we hebben verschillende borstels en kammen voor ieder hondenrassen , zodat uw hond de juiste materiaal op zen vacht krijgt. Door de juiste materialen te gebruiken op uw hond word de vacht niet geschadigd en blijft uw hond een mooie en gezonde vacht houden.

Effileren

Bij honden waarvan de vacht geëffileerd wordt, zal eerst dood haar worden weggeplukt. Daarna wordt met de effileerschaar de vacht uitgedund en ingekort.

Föhnen

wij hebben een professionele waterblazer, dat is een harde fohn die de waterdruppels uit de vacht blaast en hierbij gaat ook de losse haar /ondervacht eruit. Er is ook een handföhn daar blazen we de hond verder mee droog

Knippen

Knippen wordt toegepast bij honden met een fijne haarsoort. Deze honden worden gewassen, uitgeblazen, volledig uitgekamd en het belangrijkste: ontklit. Daarna worden ze met de rechte schaar in model geknipt. Het is belangrijk om ze klitvrij te houden voor de vacht.

Nagels knippen

nagels knippen zit bij de trimbehandeling inbegrepen.

los nagels knippen kost 5 euro

Ogen schoonmaken

we maken de ogen schoon door de vieze haren weg te knippen en met een doekje de losse viezigheid bij de ogen voorzichtig weg te vegen.

Ontklitten

Klitten zijn opeen gepropte haarbolletjes die bijna niet meer door te kammen zijn. Soms veroorzaken klitten irritatie en smetplekken. De huid onder de klit verstikt en de huid wordt schilferig en rood. In een latere fase gaat het haar vervilten, het enige wat dan nog kan is de hond kort scheren. Dan kan de huid weer ademen en er een nieuwe vacht op groeien.

Ontwollen

Bij het ontwollen wordt het losse onderhaar verwijderd. Dit word gedaan met daarvoor bestemd trimgereedschap. We gebruiken ook een professionele waterblazer, dit is een grote krachtige föhn die het water en de losse haren eruit blaast.

Oren schoonmaken

we plukken de haren wat in de oren zit eruit en dan met een doekje met speciaal oorreiniger maken we de oor verder schoon.

Plukken

Bij het plukken wordt de oude bovenste laag van de vacht verwijderd. Dit wordt gedaan bij honden met een ruwharige vacht. De vacht moet dan wel plukrijp zijn, dit betekent dat de dekharen los moeten zitten zodat deze gemakkelijk en pijnloos te verwijderen zijn. Heeft u twijfels of uw hond al plukrijp is, kom dan gerust even langs.

Scheren

Deze methode wordt toegepast bij diverse trimtechnieken vanwege het feit dat sommige lichaamsdelen altijd geschoren moeten worden, dit is afhankelijk van de rasstandaard. Sommige honden worden helemaal geschoren. Dit gebeurt op wens van de eigenaar, omdat het karakter van de hond een andere behandeling niet toelaat of wanneer de vacht zo in de klit zit dat er geen andere mogelijkheden meer zijn. Scheren wordt gedaan met behulp van een professionele tondeuse. Afhankelijk van de gewenste lengte wordt er gebruikt gemaakt van verschillende maten scheerkoppen.

Strippen

Strippen is een andere vorm van plukken. In dit geval wordt de hond niet helemaal tot op de onderwol geplukt. Er blijft een gedeelte van de ruwe bovenvacht staan. De hond ziet er natuurlijker uit. Bij een stripvacht is het echter wel de bedoeling dat de hond vaker een bezoek brengt aan de trimsalon. Minimaal 4 keer per jaar is meestal genoeg om de vacht in optimale conditie te houden.

Uitdunnen

de vacht word uitgedund met een speciale uitdunschaar.

Wassen

er is een elektrische bad wat omhoog en omlaag kan zodat grote honden makkelijk in kunnen stappen.